На що звертати увагу при виборі металопрофілю

На що звертати увагу при виборі металопрофілю

18.02.2020 Выкл. Автор admin

Профнастил — це універсальний, зручний у роботі матеріал. Тому його часто купують люди, які не мають безпосереднього відношення до будівництва. Побудувати у дворі невелику господарську споруду, облицювати стіни, перекрити гараж — за допомогою металопрофілю майже кожен може зробити це самостійно. Головне знати, як правильно вибрати матеріал, що підходить для реалізації тих чи інших господарських цілей.

Характеристики профнастилу

Металопрофіль — це листи металу різної товщини, які оцинковані та покриті шаром полімеру. Листи гофровані, хвиля являє собою виступи трапецієподібної форми. Розмір листа, його товщина, шар цинку, характеристики полімеру, висота гофри — це основні параметри вибору матеріалу.

Головний параметр, на який радять орієнтуватися професіонали. Залежно від цієї характеристики металевий профіль ділиться за призначенням. Чим товщий лист, тим вище його міцність. Тому найтовщі листи призначаються для покрівельного покриття. Дах весь рік піддається інтенсивним зовнішнім впливам. Влітку їх нагріває пекуче сонце, навесні та восени велика кількість вологи може затримуватися на її поверхні. Взимку шар снігу тисне своєю масою на всю площу покрівлі. Тому і товщина листа, і щільність цинкового шару мають величезне значення. Останній показник орієнтує, наскільки матеріал захищений від дії вологи. Він не дає металопрофілю іржавіти.

У числах дані характеристики відображаються наступним чином: товщина листа для покрівлі від 0,55 до 0,7 мм. Для покриття стін і зведення парканів досить 0,4 — 0,45 мм. Вертикальні поверхні не несуть такого навантаження і не витримують інтенсивних впливів, тому такого показника цілком достатньо. Тим більше, що такий матеріал коштує дешевше. Не має сенсу переплачувати. Однак варто розуміти, що настінний металопрофіль не підходить для покрівлі, а покрівельний цілком можна використовувати для вертикальних поверхонь, хоч це й економічно недоцільно.

Оцинкування — ще один важливий показник. Його числовий вираз такий: для стін досить 190-225 г / м², для даху 225-275 г / м². Шар цинку, точніше його щільність — це ще одна характеристика, що впливає на ціну профнастилу.

Важлива характеристика, яка не знаходить свого відображення у ціні — полімерне покриття. Але багато покупців при виборі металопрофілю орієнтується саме на нього. Адже саме полімер дає колір будматеріалам, визначає вид його поверхні. Вона може бути глянсовою або матовою.

Естетичний вигляд — це важливий, але не основний показник вибору металопрофілю. Тому його рідко виносять на цінник або в картку товару інтернет магазину. Всі інші характеристики повинні бути описані. Орієнтуючись на них, можна вибрати оптимальний за довговічністю, міцністю і сферою використання будівельний матеріал. Якщо деякі моменти все ж незрозумілі, їх завжди можна запитати у продавця.

Переходьте на сайт https://psm-profile.com.ua та обирайте матеріали під власні потреби.