Коли мало сонця: як покращити інтер’єр восени

Коли мало сонця: як покращити інтер’єр восени

07.03.2023 Off By admin

Облаштувати затишне місце для відпочинку, повісити новий світильник, збільшити кількість дзеркал – даємо поради щодо перетворення обстановки восени.

Дизайнери не втомлюються повторювати, що інтер’єр має бути універсальним: перетворити та покращити його можна за допомогою пари нехитрих дій.

1. Зробіть ставку на тепле світло

Зменшуючи кількість сонячних днів, збільшуйте колірну температуру ламп. Якщо влітку холодне світло ще прийнятне, то восени та взимку тепле освітлення зробить обстановку затишніше та комфортніше. У цьому вам допоможуть стельові світильники, бра, настільні та лампи для підлоги: повірте, сімейні вечері з приглушеним світлом стануть ще більш дружними.

2. Вибирайте текстиль натуральних відтінків

Зміна текстилю – це найпростіший спосіб змінити настрій в інтер’єрі. Осіння палітра кольорів додасть вашому будинку спокою і затишку, а щільніші тканини зігріють прохолодним увечері. Покладіть на ліжко додатковий плед із кашеміру, вовни і навіть хутра, киньте пару в’язаних подушок. І не забудьте про м’який килимок під ногами – ранок одразу стане добрим.

3. Додайте затишку за допомогою живого вогню

У холодну пору року стає актуальним розміщення в інтер’єрі біокаміна або порталу з декоративними свічками. Живий вогонь не лише зігріє, а й створить романтичну атмосферу – ідеально для осінніх вечорів.

4. Облаштуйте куточок для відпочинку

Відкладіть довгі прогулянки до наступного літа: зараз час для читання книг, перегляду кіноновинок в затишній атмосфері будинку. Зручне крісло, пуф для ніг та обов’язково торшер із спрямованим світлом – гарний вечір забезпечений.

5. Повісьте щільні штори

Прокидаєшся – темно, повертаєшся з роботи – ще темніше: чи не краще тоді завісити вікно гарними щільними шторами? Вони зроблять інтер’єр спальні та вітальнею затишніше і тепліше: а якщо захочеться ефекту сонячного світла за вікном – стане в нагоді закарнизне підсвічування.

6. Придивіться до дзеркал

Щоб збільшити кількість світла в осінньому інтер’єрі, доводиться вдаватися до хитрощів. Так, дзеркала збільшать кількість природного світла вдень, а ввечері створять цікаву світлову гру, відбиваючи промені від ламп та торшерів.

7. Не нехтуйте яскравими фарбами

Думаєте, що осінь – це обов’язково приглушені відтінки та півтони? Зовсім ні: яскраві фарби в інтер’єрі пожвавлять обстановку і піднімуть настрій. І неважливо, чи це буде абстрактна картина, строкатий плед або сучасний світильник – експериментуйте.