Елітний інтер’єр у дизайні квартир та будинків

Елітний інтер’єр у дизайні квартир та будинків

28.07.2022 Off By admin

Кому підходить елітний дизайн інтер’єру
Варіант ексклюзивного оформлення обирають власники VIP-нерухомості:

квартир та студій з житловою площею понад 200 кв. м;
пентхаусів;
дво-, трирівневих апартаментів;

заміських особняків та котеджів площею від 300 кв.м.
Це той випадок, коли оточення – розташування у престижному районі, якісно інший рівень побутового комфорту, високий соціальний статус мешканців – потребує відповідного внутрішнього наповнення. На перший план виходять питання ергономічного планування, максимально розумної технічної реалізації проекту, фактори безпеки та ін.

Основні риси елітних інтер’єрів
Можна виділити загальні принципи, за якими створюються найкращі інтер’єри квартир та особняків.

Індивідуальний дизайн-проект
Принципова відмінність преміальної житлової нерухомості – персональний, нестандартний підхід до розробки зовнішнього та внутрішнього оформлення, орієнтація на переваги та запити конкретного замовника. Поняття елітарного дизайну має на увазі не просто дорого обставлені приміщення та красиву картинку, як у модних журналах. Це розумна комбінація розкоші по-різному її прояви (залежить від стилю) з найвищою зручністю повсякденного життя.

Великі площі
Елітні інтер’єри заміських будинків та квартир у житлових комплексах відрізняються значними розмірами. Якщо це вдома, то цілі резиденції, якщо квартири – то апартаменти від кількох сотень квадратних метрів. На відміну від типових проектів, де серйозно стоїть завдання заощадити місце, тут немає суворих обмежень.

Просторі кімнати – основа елітного дизайну інтер’єрів, вони дають можливість розташувати всі бажані меблі та залишити при цьому багато вільного простору. Велика площа забезпечить найвигідніше планування вже на етапі проектування, тож потім не доведеться замислюватися про реконструкцію.

Додаткові приміщення
Квадратура житлових об’єктів люкс-класу дозволяє організувати безліч додаткових приміщень, призначених для відпочинку та розваг. Сюди належать домашні кінотеатри, камінні та більярдні кімнати, бари, повноцінні SPA-комплекси, зимові сади, бібліотеки, спортивні зали. Набір таких зон є унікальним для кожного дизайн-проекту і визначається самим замовником.

Якісне та дороге оздоблення
Висока вартість елітного ремонту пов’язана з використанням матеріалів обробки преміальної категорії: натурального дерева, природного каменю, колекційної керамічної плитки, тканинних шпалер, кришталю. Сюди ж і ручна робота червонодеревників, скульпторів, художників.

Створені в одиничному екземплярі настінні та стельові фрески, ліпнина з позолотою, різьблення по дереву та каменю, барельєфи, набірний паркет підвищують естетичну та комерційну цінність інтер’єру, виводять його в розряд виняткових. При цьому завдання професійного дизайнера та декоратора – об’єднати всі елементи у цілий візуальний ряд, що відповідає вибраному стилю.

Складні архітектурні елементи
Фото інтер’єрів елітних квартир демонструють ще одну межу – ускладнення об’ємно-просторової композиції за рахунок застосування колонад, арок, склепінних стель, анфілад, порталів. Прийоми античної архітектури притаманні традиційної класики. Використовувати їх у повному масштабі дозволяє знову ж таки велика площа апартаментів.

Різнопланове освітлення
У типовому проекті набір світлових сценаріїв стандартний: центральні люстри плюс вбудовані джерела по периметру, локальне підсвічування торшерами та настільними лампами. У дорогому дизайні застосовується цілий арсенал засобів і прийомів для вирішення практичних і декораторських завдань: каскадні люстри в приміщеннях з другим світлом, закарнизне, нішеве, вітражне, підсвічування підлоги, світлові панелі, підсвічування сходів на сходах. Причому господарі будинку можуть керувати всім цим самостійно.

Технологічна начинка
Дизайн інтер’єру елітних котеджів та квартир включає оснащення новітньої побутової техніки: у вітальні це сучасний медіацентр, на кухні – теплове та холодильне обладнання світових брендів, у ванній кімнаті – електронні моделі сантехніки з безліччю корисних функцій.

Високобюджетні проекти запроваджують систему “розумний дім”. Вона організує роботу вентиляції, опалення, електроприладів та вимикачів, відеоспостереження, охоронної сигналізації, орієнтуючись на закладені алгоритми та зміни зовнішніх умов. Керується дистанційно смартфоном або планшетом. Подібна автоматизація – ще один фактор на користь комфорту та іміджу.

Меблі
Гарне та дороге меблювання – ключ до успішної реалізації ексклюзивного оформлення. Меблі для проектів роблять на замовлення за авторськими ескізами або купують із преміум-колекцій топових виробників.

При виготовленні предметів у класичній стилістиці застосовується складний різьблений декор, технології патинування. Натуральне дерево цінних порід вносить в елітні інтер’єри кімнат особливу, природну енергетику. Довговічний і фактурний матеріал якнайкраще підходить для дизайну родових маєтків.