Організація зони відпочинку у квартирі

Організація зони відпочинку у квартирі

28.07.2022 Off By admin

Поняття будинку виходить далеко за межі “фортеці” із відомої приказки. Сучасна квартира – це не просто житло, а й відображення індивідуальності господаря, об’єкт естетичного захоплення, а також місце для розслаблення. Для формування зони відпочинку можна використовувати послуги дизайнера інтер’єру, але важливо пам’ятати про те, чого хочеться саме вам, і мати власне уявлення про прийнятні варіанти.

На що звернути увагу
Психологія кольорів. Яскравим, “кислотним” відтінкам відводиться роль дрібних акцентів – надмірна їх кількість розбурхує нервову систему, позбавляючи організм законного розслаблення. Біла і жовта палітри налаштовують на продуктивні спокійні бесіди, зелена – сприяє здоровому відпочинку, піднімаючи настрій, персикова і бежева – мають “зігріваючий” ефект. Комплексною дією на психіку відрізняється “шоколадна” гамма: заспокоює, нагадує про приємний та солодкий десерт.
Розсіяне освітлення. Такий варіант, як одна, але дуже велика та яскрава люстра, навіть не розглядається. Зона відпочинку має на увазі деяку інтимність, романтичність, а тому варто підібрати комплект локальних ефектних бра, торшерів, настільних ламп, довгих підвісних світильників із щільними абажурами. Розміщують елементи за принципом потреби: над кріслом у книжковій полиці, над журнальним столиком та ін.
Достатня кількість посадочних місць. Дивани, кушетки, пуфи, безкаркасні меблі, гамаки – допускається все, що зручно, бажано та не суперечить основній інтер’єрній концепції. У пріоритеті м’які моделі зі спинками, подушками, окремими або вбудованими підставками для ніг.