Ідеї для новорічної прикраси заміського будинку

Ідеї для новорічної прикраси заміського будинку

07.03.2023 Off By admin

Прикраса будинку до Нового року знаменує собою початок свята – різнокольорові гірлянди, барвисті кулі, і, звичайно, ялинка привносять у життя відчуття свята та казки.

Теплий прийом
Розставте вздовж доріжки до будинку і на ґанку чи веранді яскраві новорічні ліхтарики – їх можна придбати у будь-якому будівельному магазині. А можна зробити самостійно – за допомогою білих паперових пакетів, прикрас та світлодіодних лампочок на батарейках. Щоб форма для ліхтарика не падала, на дно варто насипати гальку або камінчики. М’яке світло вздовж доріжки порадує і вас, і ваших гостей.

У Європі та Америці вхідні двері традиційно прикрашаються різдвяним вінком. Але можна піти далі і створити цілий новорічний «портал», наприклад, за допомогою різнокольорової гірлянди, розвішаної по краю дверного отвору. Додайте до вінка кілька кольорових стрічок, які наче струменітимуть по дверях. Не варто обходити увагою і перила – їх можна також прикрасити гірляндою або стрічками, що світиться, або зробити продовженням доріжки, розвісивши на перила підсвічники зі світлодіодними лампочками замість свічок. Для створення королівського образу прикрасьте сходинки червоною килимовою доріжкою – щоб вона не сповзала, зафіксувати покриття можна новорічними статуетками у вигляді Діда Мороза, Снігуроньки або звірят.

Прикрасьте поштову скриньку
Проста різдвяна прикраса, для створення якої не потрібно багато зусиль і витрат. Поставте на поштову скриньку невеликий горщик із квітами (засушеними чи штучними) або невелику ялинку. До них додайте прикраси неяскравих, благородних квітів — темно-червоні або золоті, а саму скриньку «упакуйте» в кольорову стрічку, немов він сам по собі посилка. Зверху можна розпорошити трохи срібної фарби.

Гірлянди та зелень
Прикраса будинку гірляндами, будь вони кольорові або просто білі, – один із найефектніших способів надати заміському котеджу вигляду казкового будиночка. Але якщо у темряві яскраві вогники радують око, то протягом дня чорні та темно-зелені дроти вибиваються із загального новорічного тону. Щоб згладити це непорозуміння, доповніть вогники звичайними гірляндами, переважно у хвойних відтінках — у темряві їх буде не видно, а вдень вони допоможуть сховати дроти і водночас продовжать приносити радість погляду. Як і ялинку, ці гірлянди можна додатково прикрасити іграшками у вигляді ялинових шишок або будь-якими іншими іграшками на ваш смак.

Прикраси в тон кольорового оформлення будинку
Розібралися з фасадом – переходимо до оформлення інтер’єру. Не варто перетворювати внутрішнє новорічне оздоблення будинку на різнобарвний ярмарок, ховаючи за всіма кольорами веселки декор приміщень. Натомість прикраси цілком можуть поєднуватися з існуючим дизайном приміщення — нехай вони працюють на декор, а не замість нього. Навіть якщо це означає використання несподіваних і, на перший погляд, несвяткових квітів, наприклад, кремового та бежевого, кімната, оформлена з використанням квітів, що виглядають, буде виглядати стильно і дорого. А акценти з використанням золотих та срібних кольорів додадуть блиску та радості у будь-який інтер’єр.

Обідній стіл як «подарунок»
Ні, вам не доведеться загортати поверхню столу в кольоровий папір і заклеювати його скотчем. Перетворити новорічний стіл на «новорічний подарунок» можна за допомогою широких стрічок — просто оберніть ними стільницю так само, як ви загортали б звичайну подарункову коробку. Уникнути ефекту надмірного декорування допоможе використання стрічок нейтральних кольорів – а щоб додати грайливості, можна повісити на стрічку пару-трійку ялинкових іграшок.

Вази з іграшками
Стильна та злегка мінімалістська новорічна прикраса – прозорі вази з барвистими ялинковими кулями. Помістіть кулі однієї колірної гами у прозорі вази, і присипте конфетті або дрібнопорізаною фольгою. Їх можна поставити будь-де — на стіл, полицю або підвіконня.

Прикрашаємо сходи
Якщо у вашому будинку є сходи, не варто оминати їх при прикрасі будинку на Новий рік. Оберніть зелену гірлянду навколо перил і додайте до неї кольорові стрічки та іграшки. Підказка – щоб гірлянда не сповзала зі сходів, закріпіть її шматочками дроту.