Середземноморський стиль в інтер’єрі

Середземноморський стиль в інтер’єрі

07.03.2023 Off By admin

Основні моменти
Легкість у всьому – ось головне правило оформлення кімнат у цьому випадку. Приміщення позбавлені надмірної розкоші та екстравагантних елементів. Для меблів характерні функціональність та простота.

Зазвичай розрізняють дві манери облаштування середземноморському стилі. Для грецького напряму характерне використання таких кольорів, як білий, смарагдовий та лимонний. Важливу роль оформленні грають блакитні і сині відтінки. Доречно розміщення аксесуарів червоного і рожевого кольорів. Нерідко є чергування відтінків. Наприклад, поширене поєднання блакитних та білих смуг. Для оформлення стін застосовуються штукатурка, фарба та панелі, виготовлені з натурального дерева.

В італійському напрямку важлива наявність виключно теплих та м’яких кольорів: жовтого, зеленого оливкового, всього спектра коричневого та золотого. Кімнати можуть бути оздоблені цегляною кладкою або її імітацією. Також у цьому випадку нерідко використовуються такі елементи декору, як мозаїка та розпис, розміщені на стінах та підлозі. Також для оформлення застосовується спеціальна штукатурка, що містить дрібні крупиці мармуру. Цей матеріал дозволяє отримати матові шорсткі стіни.

В обох випадках при оформленні стель задіяні дерев’яні балки. Ці елементи здатні візуально зробити кімнату більшою. При виборі меблів слід звернути увагу на вироби з міцних сортів деревини, наприклад дуба. Громіздкі шафи та комоди можуть чергуватись із скринями, що чудово підкреслюють середземноморський стиль. Якщо вас цікавить дизайн інтер’єру в Москві в італійській манері, можна використовувати ковані вироби. Тканини також рекомендується вибирати натуральні, однотонні або з невигадливим орнаментом.